گروه داعش از حمایت کشورها و دولتهای قدرتمند غربی که باهم منافع مشترکی دارند، برخوردار است. کمکهای این کشورها در قالب حمایتهای مالی، تسلیحاتی، لجستیکی، اطلاعاتی و آموزشی موجب ادامه جنگ و ویرانی در جهان اسلام شده است. اکنون به برخی از عوامل و دلائل اساسی که موجب حمایت از گروه تکفیری داعش توسط قدرتهای غربی شده است، به طور مختصر میپردازیم:
جلوگیری از گسترش اسلام: یکی از نگرانیهای جدی کشورهای اروپایی و آمریکایی در طول سالهای اخیر، گسترش روزافزون پیروان اسلام است. یکی از دلایل پوشش رسانهای جدی و کامل وحشیگریهای داعش و حمایت شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک از صفحات آن، ارائه تصویری خشن از اسلام است تا شاید از این طریق بتوانند از جذابیتهای اسلام و به تبع آن گرایش مردم به اسلام بکاهند.
کاهش جمعیت مسلمانان از طریق کشتار: در طول تمام سالهای گذشته، یکی از مهمترین کارکردهای گروه تکفیری داعش، کشتار مسلمانان بوده است. با این اقدام، هم جمعیت مردان مسلمان کاهش مییابد و هم زنان و فرزندان آنان اگر زنده بمانند، در معرض انواع آسیبها و لطمات قرار میگیرند.
تأمین امنیت اسرائیل: رژیم اشغالگر قدس بیشترین نفع را از حضور و جنایات داعش در منطقه برده است. از همینرو علاوه بر حمایت علنی از آنها، تعدادی از نیروهای خود را در لباسها و منصبهای مختلف به میان داعش فرستاده تا پشتیبانی فکری و طراحی بسیاری از برنامههای داعش را بر عهده داشته باشند. پس مهمترین هدف و نتیجهای که جنایات داعش در این زمینه به دنبال میآورد، کاهش تهدیدهای رژیم صهیونیستی از ناحیه همسایگان و دشمنانش است.
فروش تسلیحات: شرکت های اسلحهسازی از مهمترین طراحان و حامیان جنگ در دنیا به شمار میروند زیرا با برافروختن آتش جنگ میان دولتها و گروهها به هر دو طرف متخاصم سلاح و ادوات نظامی میفروشند و از سود بیحساب آن بهرهمند میشوند. بدیهی است که داعش از این منظر باعث گردش پولی فراوان بوده و درآمدهای هنگفتی برای آنان به ارمغان آورده است.
جلوگیری از قدرت گرفتن و اتحاد مسلمانان: از بین بردن ارتباطات میان مسلمانان یکی از اهداف دولتهای آمریکا و اسرائیل است زیرا آنان این پیوند و اتحاد را تضعیف خود فرض کردهاند. در این مورد نیز داعش و سازندگان آن سعی می کنند که از قدرتگرفتن مسلمانان جلوگیری کنند.
فراهم کردن زمینه دخالت آمریکا در منطقه: آمریکا پس از حمله به افغانستان و عراق تا سالها به غارت ثروتهای این دو کشور پرداخته است؛ اما پس از عزم جدی ملتها برای بیرون راندن اشغالگران، نیروهای آمریکایی از عراق و افغانستان خارج شدند. اما دوباره با ورود داعش به عراق و اشتباه استراتژیک نوری مالکی در درخواست کمک فوری از دولت آمریکا، آنان به شکلی جدید و البته به صورت محدود به عراق بازگشتند تا هر وقت و هرجا که خواستند، دخالت کنند.
تصاحب نفت ارزانقیمت: برخی از کشورها نفت عراق و سوریه را با قیمتی بسیار نازل از داعش میخریدند و از منافع آن بهرهمند میشدند. بنابر اطلاعات فاششده، برخی از دولتها با استفاده از پوشش کمکهای سازمانهای غذا و دارو اقدام به اعزام تروریستها به سوریه میکردند تا با این روش اهداف خود را شناسایی و تعقیب نمایند.
منبع: المرصاد
نظر شما